Fem bästa strategispelen online

Strategispel – en kort historik

Att tänka strategiskt kan vara både utmanande, kul och hälsosamt. Minnet tränas och man håller huvudet i gott skick genom att tänka i flera steg. Att hålla huvudet i god kondition genom strategiskt tänkande genom olika typer av spel är en gammal företeelse. Ett väldigt vanligt strategispel som spelas av många över nätet är schack. Spelkonstruktion av schack uppstod redan tidigt i Indien under 500-talet.

Schack spreds sedan vidare till Persien och slutligen kom det till Europa. Där schack fick sin nuvarande spelform omkring 1400-talet och framåt. Schack var även ett av de första spelen som spelades online. Idag är utbudet av strategispel enormt och man kan spela flera hundratals andra strategispel än schack. Tack för det alla spelutvecklare världen över!

Fem bästa online

Vad man tycker är bäst beror förstås på vad man är intresserad av och tycker är kul. Därav delas listan in under olika teman med varje spel under respektive tema. Först ut är temat tidsstrategispel. På andra plats kommer krigsstrategispel. Brickspel av olika former och färger kommer på tredjeplats. Numera fyra i ordningen spel under temat kärleken. Slutligen på femteplats kommer strategispel om att driva olika typer av verksamheter på bästa sätt.

  • Papa´s Sushiria: Här gäller det att återbetala Papas lyckokatt som du av misstag hade sönder vid ett tidigare besök. På med ett förkläde och börja hjälp till med att laga sushi, te och servera kunderna! Det finns ett antal olika spelvarianter av Papa´s restaurangspel – taco, hamburgare, glass och cupcake ställen finns också att spela på. Spelen går ut på att arbeta strategiskt och hålla bästa tiden!
  • Sniper Team: Försvara militärbasen mot anfallande inkräktare. Spelaren är fyra stycken prickskyttar. Där man växlar mellan varje prickskytt beroende var anfallsattackerna äger tum. Var taktisk i hur du bäst understöder och försvarar dina medsoldater.
  • TenTrix: Lägg ihop bitarna på bästa sätt och få högsta poängen! En utvecklad variant av det klassiska spelet Tetris. Tänk först och lägg sedan är principen för att få höga poäng i spelet.
  • Prinsessans Onlinedejting: En lång tid har passerat sedan sista perioden med en pojkvän. Nu står allt hopp till att finna drömprinsen genom Onlinedejting. Och det här spelet handlar om att du ska få till en magisk dejt åt prinsessan. Kärlek vid första ögonkastet?
  • Family Barn: Ett gulligt bondspel som utspelar sig bland kacklande höns, muande kossor, kvackande ankor och bräckande får. Mejeriet behöver skötas. Kossor behöver mjölkas och osten skall tillverkas. Skörda, köp och sälj dina gårdsprodukter. Skörda vetet och använd kvarnen för att göra det till mjöl. Spelet är informativt och lättspelat.

Andra speltips

Gillar man imperiebyggande strategispel som utspelar sig i medeltidsmiljö – kolla upp spelet Imperia Online. Bygg upp dina byar, skapa militärarméer och bygg allianser för att ta över hela imperiet. Vill man börja från noll och stenåldern – prova att spela Forge of Empires. Informativt och lättspelat strategispel där du guidas igenom de olika tidsåldrarna. Är man intresserad av biljard och hur man strategiskt spelar 9-Ball mot andra spelare. Kolla upp spelet med samma namn, 9-Ball. Spela taktisk och gör nästa stöt svår för din motspelare att sätta. Biljardspelet 9-Ball är ett roligt, kvalitativt och utmanande multiplayerspel.