De fem bästa shooting spelen online

Några av de första data- och tv-spelen var skjut och pricka spel. Spelen är ofta enkla att förstå. Man ska skjuta och sikta efter bästa förmåga och ofta försvara eller döda monster, zombies eller andra fiender. Online finns det otaliga varianter av kategorin shooting spel. Listan är utformad till det faktum: att samtliga provade spel är gratis och online. Det finns betalvarianter av långt mer avancerade spel än vad som presenteras här.

  • Sniperteam:Militärbasen måste beskyddas mot anfallande inkräktare in till sista kulan är skjuten. Teamet består av 4 stycken karaktärer: LoneWolf, Hammer, Carmine och Ghost. Där du som spelare kan växla mellan vilken krypskytt man spelar som beroende på var attackerna äger rum. Spelet har en bra grafik, dramatiska ljudeffekter och är ett gratisspel av hög kvalité. När man väl provat detta spel är det svårt att sluta spela. Högre betyg än detta är svårt att få. Lätt beroendeframkallande borde det stå någonstans innan man börjar spela.
  • Sniperteam 2:Uppföljaren är minst lika bra som första spelet av Sniper Team. Om inte ännu bättre. För här kan krypskyttarna få in en direkt dödande träff i huvudet på fienden. Karaktärerna är desamma som i första spelet. Och det gäller även här att hålla kolla på de 4 olika spelscener för att vara understödja sina egna soldater på bästa sätt och där det behövs mest.
  • Ricochet Kills 3:Stundtals handlar det inte om att skapa ett pricka och skjut spel där man ska sikta direkt mot målet. I det här annorlunda spelet skall man på ett matematiskt sätt genom vinklar få rikoschett på kulan och döda så många som möjligt med varje skott. Ett relativt svårt spel. Dock förstår man efter en stund hur man ska göra för att få kulorna att räcka till att döda alla gubbar i svarta kostymer och svarta hattar. Enkel grafik, stilrent spel med fokus på strategi istället för pang på rödbetan skjuta spel. Helt klart ett annorlunda spel. Ett tänk först och skjut sedan spel.
  • Penguin Massacre:Du är en beväpnad pingvin med rätt att döda. Nä, inte eskimåer utan det är alla andra pingviner som försöker ta över din igloo. Och de är snabba de små rackarna! Till din fördel står du på en höjd och kan skjuta dem redan på lång väg innan de hunnit fram. Varning bör utfärdas, det kommer pingviner flygande med hjälp av ballonger. Se upp!
  • Dead Zed:Du vaknar en morgon och zombieapokalypsen är i full gång. Du är tvungen att överleva 40 dagar innan någon hjälp kommer fram. Du kan hjälpa andra överlevare som i sin tur hjälper dig i skjutandet av zombies. Och du kan få tillgång till nya vapen men det är verkligen bråttom! Det blir bara fler och fler zombies. Kom ihåg regeln nummer ett – skjut alltid på den zombien som befinner sig närmast ditt läger.

Andra shooting spel

De shooting spelen som presenterats i denna lista är endast ett urval. På nätet finns det oändligt många fler. Och den här listan skulle förstås kunna göras betydligt längre. Dock kan dessa spel inspirera läsaren att hitta sina favoritspel inom kategorin pricka och skjut spel. Lycka till!